Aceasta reteta am gasit-o anul trecut pe gustos, si mi-a atras atentia. Multumesc Mihaela A. Este prima data cand fac astfel de gogosele, am facut mici modificari la reteta initiala.Sunt atat de parfumate si bune incat vi le recomand cu incredere. Sunt delicioase atat calde cat si reci.
Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.
Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intr-un vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim.
Pofta buna !