Gogosari cu conopida, in otet

de Ancutsa in Muraturi, 16 Noi 2018 | 4908 vizualizari

 

Murăturile mele preferate sunt gogoşarii cu conopidă, în oţet. Am pus un borcan de 3kg şi 3 borcane de câte 720 g.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg gogoşari;
  • 1 conopidă (de 2 kg);
  • 200 ml oţet;
  • 2 l apă;
  • 3 linguri rase zahăr;
  • 3 linguri rase sare de mare;
  • Mirodenii: boabe de muştar, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, câteva foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu conopida, in otet:

 

Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite.

Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici.

Într-un castronel se amestecă sarea cu zahărul.

Separat, într-un vas încăpător, se aşază un rând de gogoşari cu partea tăiată în sus, ca să absoarbă bine lichidul şi mirodeniile, peste care se presară un pic din amestecul de zahăr şi sare, apoi se stropesc cu oţet. Se mai pune un rând de gogoşari şi iar se presară sare şi zahăr şi se stropesc cu oţet. Se procedează astfel cu toţi gogoşarii, dar şi cu buchetele de conopidă, pe care le pregătim în alt vas.

Se mai amestecă în ei peste o oră, apoi se lasă aşa peste noapte, într-un loc bine aerisit.

A doua zi, se scurge lichidul care s-a strâns de la gogoşari şi de la conopidă şi se pune la fiert împreună cu apa şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute. Apoi se lasă un pic la răcit.

Se aşază feliile de gogoşari şi printre ele bucheţele de conopidă în borcane.

Se toarnă lichidul cald spre fierbinte (nu opărit) peste legume, se pun capacele sau foi de celofan (celofanul se leagă după ce s-a răcit borcanul) şi se depozitează la rece.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de aşteptare: câteva ore

Timp de fierbere: 10 minute

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/gogosari-cu-conopida-in-otet.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet