Gogosari cu conopida, in otet

de Ancutsa in Muraturi, 16 Noi 2018 | 5169 vizualizari

 

Murăturile mele preferate sunt gogoşarii cu conopidă, în oţet. Am pus un borcan de 3kg şi 3 borcane de câte 720 g.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg gogoşari;
  • 1 conopidă (de 2 kg);
  • 200 ml oţet;
  • 2 l apă;
  • 3 linguri rase zahăr;
  • 3 linguri rase sare de mare;
  • Mirodenii: boabe de muştar, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, câteva foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu conopida, in otet:

 

Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite.

Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici.

Într-un castronel se amestecă sarea cu zahărul.

Separat, într-un vas încăpător, se aşază un rând de gogoşari cu partea tăiată în sus, ca să absoarbă bine lichidul şi mirodeniile, peste care se presară un pic din amestecul de zahăr şi sare, apoi se stropesc cu oţet. Se mai pune un rând de gogoşari şi iar se presară sare şi zahăr şi se stropesc cu oţet. Se procedează astfel cu toţi gogoşarii, dar şi cu buchetele de conopidă, pe care le pregătim în alt vas.

Se mai amestecă în ei peste o oră, apoi se lasă aşa peste noapte, într-un loc bine aerisit.

A doua zi, se scurge lichidul care s-a strâns de la gogoşari şi de la conopidă şi se pune la fiert împreună cu apa şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute. Apoi se lasă un pic la răcit.

Se aşază feliile de gogoşari şi printre ele bucheţele de conopidă în borcane.

Se toarnă lichidul cald spre fierbinte (nu opărit) peste legume, se pun capacele sau foi de celofan (celofanul se leagă după ce s-a răcit borcanul) şi se depozitează la rece.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de aşteptare: câteva ore

Timp de fierbere: 10 minute

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/gogosari-cu-conopida-in-otet.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu conopida, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate