Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 26 Sep 2018 | 11598 vizualizari

 

A venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu ochiul cei ai lui Merisor. Abia astept sa gust din ei! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza alba
  • 2 morcovi (230 g)
  • 10 frunze de telina
  • 500 g conopida
  • 8 gogosari (1 kg)
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 750 ml apa
  • 375 ml otet
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • 2 borcane de 1,8 l
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet:

Varza se spala si se taie fideluta.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare.

Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa.

Se spala sase frunze de telina, se toaca si se amesteca cu varza si morcovii.

Se spala conopida si cele patru frunze de telina ramase.

Gogosarii se spala si li se indeparteaza cotorul cu grija. Se umplu apoi cu amestecul de varza, morcovi si telina. Se aseaza in borcane, punandu-se si conopida din loc in loc. Deasupra lor se aseaza frunzele de telina.

Se pregateste solutia lichida: zaharul, o lingura si jumatate de sare grunjoasa, apa, otetul, boabele de mustar, boabele de piper si foile de dafin se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Se toarna apoi peste gogosari, strecurand-o in acelasi timp.

Puteti sa lasati borcanele sa se raceasca in patura, dar pentru ca gogosarii de pe piata nu sunt asa de buni, eu am mai fiert borcanele si pe baie de abur 30-40 de minute si le-am lasat sa se raceasca in apa respectiva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]