Ghebe cu usturoi

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2013 | 15862 vizualizari

 

Cand eram mici, mama obisnuia sa ne gateasca ghebe! Ni le trimitea bunica noastra dintr-un satuc din Vrancea, de la poalele muntelui, aproape de padure... Si cel mai mult imi placeau cele cu usturoi. Dar nu am mai mancat de ani de zile,,, la noi, aici, nu se gasesc! Si cum sotul meu a avut drum ieri prin Focsani, m-am ales si cu ghebe! Astfel, in sfarsit, dupa mult timp, aproape ca am reusit sa imi fac una dintre pofte. Spun aproape, intrucat dupa ce am curatat un kilogram jumatate de ghebe, cu mare grija caci sunt atat de fragile, nu am putut nici macar sa le gust, atat de rau m-am simtit! Dar ma revansez astazi, cand o sa le repet!



Tinand cont ca au fost cumparate de pe piata, am tot citit inainte despre cum iti dai seama daca sunt comestibile sau nu. Concluzia unanima este aceea ca niciuna din "metodele" ce se zvonesc a fi sigure, nu ne ofera certitudine!



P.S. Pozele sunt facute de sotul meu si chiar daca sunt putine si nici nu sunt grozave, trebuie sa ii multumesc pentru ajutor, ca atat de mult uraste cand asteapta sa manance si eu nu mai termin cu fotografiatul :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ghebe
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe cu usturoi:

Spalam foarte bine fiecare ciupercuta in parte. Eu am procedat astfel pentru ca, asa cum spuneam in introducere, sunt foarte fragile si se sfarama imediat. In plus, printre striatii au foarte multe resturi de pamant, ierburi si cine stie ce o mai fi! Dupa ce le-am spalat si clatit de mai multe ori, le lasam sa se scurga de apa si le punem la prajit intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei.  Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt. Le mai lasam 5-10 minute si le putem servi ca atare sau ca si garnitura, cu mamaliguta sau oricum plac. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 19:25

Madi si mie mi-a fost teama!

MIUTA 1

23.10.2013, 21:50

Imi lasa gura apa....si eu vreau

Dya Daniela Andrei 1

23.10.2013, 22:43

Cu drag! :-/*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

ieri la 10:16

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

pe 05.11 la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Mixte cu usturoi si pătrunjel