Se pot manca atat calde, alaturi de o salata sau diferite sosuri, dar si reci, ca si gustare. Sunt foarte usor de realizat si au avut un succes imens, cel putin Vlad a mancat jumatate din ele :)
Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers treaba mai repede :) Eu am avut orez Thai, merge foarte bine si Uncle Bens in pungute individuale.
Pesmetul se amesteca cu smantana cu o furculita pana se umfla putin, apoi se amesteca imediat in orez. Untul moale se freaca cu oul intreg pana devine pufos si se amesteca si el in orez. Se adauga patrunjelul verde spalat si tocat fin, cascavalul, sare si piper dupa gust.
Cu mainile ude se formeaza chiftelutele si se prajesc in mult ulei incins bine, la foc mediu. Se intorc usor pe toate partile cu o spumiera. Cand au devenit aurii se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
1
Pesmetul se umfla mult, daca nu il puneti imediat in orez se va intari foarte tare.
2
In loc de patrunjel puteti folosi coriandru proaspat, daca va place aroma.