Paine cu branza

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2013 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 drojdie pulbere
  • un varf de lingurita de sare
  • chimen
  • 300 ml apa( lapte dupa preferinta)
  • 20 g ulei
  • 300 g branza de vaci de casa
  • marar
  • o lingura smantana
  • un ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza:

Aluatul: faina se pune intr-un vas, se amesteca cu drojdia si sarea. Peste aceasta se pune apa (300ml) calduta. Se framanta impreuna cu uleiul un aluat suficient de maleabil ca sa fie intins cu sucitorul. Se pune la dospit. 

Branza: se da prin razatoare mica, se adauga smantana, chimenul si mararul si se framanta putin pentru a lua consistenta unei paste. 

Cand aluatul este gata, se intinde cu sucitorul. Se pune branza si se ruleaza. Se pune in tava, se unge cu ou si se presara cu chimen. Am introdus tava la cuptor pret de 35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

Optional se mai pune la dospit pentru inca 10 minute. Eu am pus direct in aragaz.:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

marcela1979 1

27.01.2013, 04:44

antohya 1

27.01.2013, 07:48

ce bine ca am trecut azi pe aici ca numai retete demne de incercat am gasit o trec si pe asta la favorite si o voi incerca

alilianaa 1

27.01.2013, 07:55

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval