Gem de piersici

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 4236 vizualizari

 

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • 500 g zahar (sau in functie de gust).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

 

Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.

Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

 A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se ia spuma, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

 Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.

 

Timp de gatire: aprox 25min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.09.2017, 20:03

dantes 1

22.09.2017, 10:50

Bun!

Ancutsa 1

22.09.2017, 13:25

Va multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici