Peltea de nectarine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 5 Aug 2013 | 4784 vizualizari

 

Va mai amintiti de pelteaua de gutui a mamelor noastre???
Pe principiul"nimic nu se pierde,totul se transforma"am facut o delicioasa peltea de nectarine cu toate resturile de la gem;am incercat si mi-a reusit.

 

INGREDIENTE

  • resturile ramase de la gem(coaja,samburi)
  • coaja de la 2mere
  • zahar
  • 1/2lamaie
  • 2anason stelat
  • 2pastai cardamom
  • 2cuisoare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de nectarine:

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la fiert,mai dam in cateva clocote,trecem prin sita toata compozitia si masuram lichidul obtinut;la 1kg de lichid,punem 1kg de zahar si fasii late de lamaie rase;lasam pe foc mare sa fiarba adunand spuma daca se formeaza iar cand si-a schimbat culoarea si la suprafata este multa spuma,este gata dar pentru siguranta facem testul cu picatura in apa;punem pelteaua(cu tot cu lamaie)in borcane,tinem borcanele cu gura in jos sa se raceasca putin dupa care le depozitam la camara.

Se poate folosi la iarna drept indulcitor pentru ceai,lapte sau ca un sos pentru diferite prajituri(toping)

TIPS-URI

1

consistenta trebuie sa fie ca mierea de albine

2

nu lasati prea mult sa fiarba,se intareste si devine un caramel

3

pentru cine are si doreste,poate adauga cateva picaturi de esenta de piersica

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

ianculubita 1

05.08.2013, 11:43

FlaviaD 1

05.08.2013, 14:27

Foarte bun

laura_n 1

05.08.2013, 18:04

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni