Gem de cirese

de diaconta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 7998 vizualizari

 

De cand asteptam o astfel de ocazie.Sa culeg ciresele proaspete si sa prepar gemul imediat,pe soba cu foc de lemne.Toata aroma fructelor s-a pastrat,am obtinut un gem delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg cirese fara samburi
  • 2,300 kg zahar
  • 5 plicuri gelfix 2:1
  • 19 borcane de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Borcanele se spala si se pun pe soba sa se usuce si sa se incalzeasca.Ciresele se spala si li se scot samburii,apoi le  tocam in robot.Putem sa lasam si bucati mai mari de fruct.

Cele 5 plicuri de gelfix le amestecam cu 10 linguri de zahar.Apoi il amestecam cu ciresele si le punem intr-o cratita pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam restul de zahar si mai lasam sa fiarba 20 de minute.Amestecam si mai culegem spuma care se aduna deasupra.

Dupa cele 20 de minute,luam cratita de pe foc si punem gemul in borcanele caldute.Le inchidem cu capacul si le asezam cu capacul in jos pentru 5 minute.Dupa aceasta le punem intr-un asternut caldut si le lasam pana a doua zi.

A iesit o minunatie de gem.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura