Gem de capsuni

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2016 | 5584 vizualizari

 

Capsunile sunt fructele preferate in acest sezon si gradina produce din plin.M-am gandit sa fac un gem din aceste fructe delicioase si am reusit cel mai bun gem de pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 1.200 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

     Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul deasupra.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.

     A doua zi am scos vasul din frigider si am pus capsunile cu tot cu zeama lasata intr-o cratita cu fundul gros si le-am pus la fiert la foc potrivit.Din cand in cand am adunat spuma formata deasupra.

     Dupa ce a fiert gemul de capsuni si a scazut pe jumatate am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si am tras cratita de pe foc.Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate,deasupra am adaugat cate o feliuta de lamaie si am inchis bine borcanele.Le-am pus intr-un prosop mai gros si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.Putem pastra gemul in camara si doi ani.Pofta buna.

TIPS-URI

1

pentru a verifica daca gemul de capsuni a fiert destul scoateti pe o farfurie putin gem si daca acesta se incheaga inseamna ca afiert destul.

2

deasupra am pus o feliuta de lamaie este secretul care il stiu de la mamaia mea ca sa nu faca floare deasupra sau sa se zahariseasca gemul sau dulceata.

3

cand punei gemul in borcane puneti dedesuptul borcanului un cutit sau asezati borcanele intr-o tava de inox cu putina apa ca sa nu se sparga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni Dukan