Si pentru ca piata e plina de prune, m-am gandit sa fac si eu pentru prima data galuste cu prune. Stiu ca in reteta clasica se pun cartofi, insa eu am descoperit reteta aceasta fara cartofi de pe Bucataresele Vesele. Am fost super incantata de rezultat.Va recomand si voua aceste galuste minunate care se fac rapid si tot la fel de rapid dispar din farfurie :)
Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.Dupa ce s-a racit de tot,adaugam oul si framantam pana se omogenizeaza. Punem putina faina pe blatul de lucru si rulam aluatul ca in imagine,dupa care il impartim in 8 bucati. Intindem fiecare bucata, punem in mijloc jumatate de pruna si inchidem dand forma unei bile.
Intre timp punem apa cu sare la fiert,si cand clocoteste punem galustele.Cand sunt gata ele se vor ridica la suprafata.Le rostogolim prin pesmet prajit in putin unt si amestecat cu 3-4 linghuri de zahar.
Sunt bune atat calde cat si reci!