Cu dedicatie, pentru aniversarea iubitei Cris...cu toata dragostea si prietenia!
Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si dragoste...apoi vanilia, batonul de scortisoara si coaja de portocala. Adaugam si zaharul. Lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Amestecam galbenusurile cu branza iar albusurile le batem spuma.
Cand orezul a fiert si s-a ingrosat, il dam deoparte 5 minute sa se mai raceasca putin.
Adaugam compozitia de branza si amestecam bine, iar mai apoi albusurile pe care le incorporam usor.
Intr-o tava de Jena, caramelizam zaharul ( o cana) adaugand si cateva linguri de apa de la inceput. E suficient cat sa isi schimbe putin culoarea nu e nevoie sa il ardem.
Asezam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.
Servim in boluri, sau farfurii( putem taia numai cand se mai raceste).
Yamyyyyyyyyy!!!! Cu multa dragoste!