by MotanLaOale
Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare, dupa ce au fiert se scot din apa si se curata de coaja, se adauga 20 ml ulei putina sare, apoi se zdrobesc ca pentru piure.
Se ia din compozitie cu o lingura apoi se pune putina faina in palma si se intinde pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, apoi se ia cate o pruna se pune in mijloc si se formeaza galusca. Procedam asa pana terminam toata compozitia .
Dupa ce s-au racit se adauga oul si faina apoi se amesteca bine pentru a se incorpora faina si oul.
Intr-o oala se pune apa cu un praf de sare la fiert, cand da in clocot se adauga cate 6-7 galuste. Se lasa sa fiarba pana ies la suprafata. Se scot cu paleta si se da prin pesmetul amestecat cu zaharul vanilat.