Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea, dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.
Ingrediente bezele:
Ingrediente crema:
Mod de preparare bezea:
Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.
Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.
La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.
Am pus si esenta de rom.
Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.
Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.
Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.
Daca nu aveti cuptor electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.
Bezelele trebuie sa se usuce doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.
Intre timp am preparat crema.
Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.
Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.
Am lipit câte doua pezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.
Am pus crema ca sa ramana si în exterior,apoi am presarat pe margine nuca macinata.
Se pastreaza la rece.
S-aveţi poftă !!!