Furnici in copac

de Brindusa in Porc, 30 Dec 2009 | 8268 vizualizari

 

Se pare ca numele acesta ciudat vine de la faptul ca bucatelele mici de carne se lipesc de firele de taietei si par ca niste furnici ce se urca pe ramurelele unui copac.

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne porc, tocata
  • 200 g taietei de celofan (sau tietei subtiri de orez, sau fidea)
  • 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata
  • 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
  • 1 lingura ulei susan (daca ai)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
  • 1 lingurita amidon de porumb (se pune ultimul in marinata)
Altele
  • 1 ardei chilli rosu taiat fin (sau1/2 lingurita pasta chilli)
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 cepe verzi taiate la 2 cm
  • 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnici in copac:

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.

Pune taieteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i mai mic.

Amesteca carnea cu marinata si lasa la frigider 1/2 ora.

Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.

Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Stir fry ciupercile, adauga taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amestecabine. Gateste pana ce carnea e facuta.

TIPS-URI

1

daca zeama scade prea mult in timpul gatitului, mai adauga apa de la ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor