Papricas de porc cu smantana si praz

de Bya Ralu in Porc, 18 Dec 2014 | 7933 vizualizari

 

O minunatie de mancarica

 

INGREDIENTE

  • carne de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 praz
  • 2 linguri smantana
  • 50 ml vin rosu
  • 1/2 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/usturoi granulat/oregano/boia dulce
  • patrunjel proaspat

Pentru galuste:

  • 2 ou
  • faina cat cuprinde
  • un praf de bicarbonat
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu smantana si praz:

Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc mic sa fiarba.

Se amesteca ouale,se bat bine,se pune sare si piper si faina cat cuprinde(compozitia nu trebuie sa fie nici foarte groasa,dar nici foarte subtire,se adauga si un praf de bicarbonat).

Cu o lingura umezita in zeama se ia din aluat si se formeaza galustele.se adauga peste carne dupa ce aceasta a fiert 30-40 minute.

Se adauga si condimentele si prazul taiat rondele.

Se amesteca faina cu putina apa si se pune peste tocanita,amestecand frecvent.

Patrunjelul se toca marunt si se adauga cand mancarica este gata.

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optinal pentru galeste

2

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu smantana si praz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi cu carne de porc