O minunatie de mancarica
Pentru galuste:
Carnea se taie fasii,se clateste sub jet de apa rece,se scurge bine de apa si se pun la calit in ulei de masline.
Dupa cateva minute se adauga si ceapa rosie tocata marunt.Se stinge cu vinul rosu si se lasa sa scada zeama pana se evapora alcoolul,dupa care adaugam 3 pahare de apa,lasam la foc mic sa fiarba.
Se amesteca ouale,se bat bine,se pune sare si piper si faina cat cuprinde(compozitia nu trebuie sa fie nici foarte groasa,dar nici foarte subtire,se adauga si un praf de bicarbonat).
Cu o lingura umezita in zeama se ia din aluat si se formeaza galustele.se adauga peste carne dupa ce aceasta a fiert 30-40 minute.
Se adauga si condimentele si prazul taiat rondele.
Se amesteca faina cu putina apa si se pune peste tocanita,amestecand frecvent.
Patrunjelul se toca marunt si se adauga cand mancarica este gata.
1
Bicarbonatul este optinal pentru galeste
2
Se serveste cu muraturi