Friptura frageda de vita la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Vita, 24 Aug 2010 | 32633 vizualizari

 

In general lumea se fereste sa prepare friptura de vita deoarece la final carnea ramane tare.Daca insa o gatiti corect carnea de vita devine buna si frageda.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne macra de vitel
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • 2-3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • foi de dafin
  • suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de vita la cuptor:

Scoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o parte si pe cealalta, o dam deoparte.

Intre timp taiem legumele dupa preferinte si le punem intr-o tava unsa cu ulei, apoi punem carnea.

Intr-un castron punem 2-3 linguri de suc de rosii sau tocana de legume si le amestecam cu o cana de apa si cu sare, apoi o punem peste friptura de vita.

Condimentam cu piper, punem si foile de dafin si dam tava cu friptura de vita la cuptor pentru 1 ora.

Cand este aproape gata stropim friptura de vita cu cateva lnguri de vin.

Asezonam cu verdeata.

 

TIPS-URI

1

 Friptura de vita va fi mult mai frageda daca se rumeneste la o temperatura potrivita decat daca se rumeneste rapid intr-un cuptor incins. Dupa ce e gata, friptura de vita se lasa sa se odihneasca la cald timp de 5-10 minute, astfel friptura va fi suculenta si frageda.

2

nu se pune sare pe feliile de carne, pentru ca va scoate tot sucul din ea.

3

daca aveti carnea mai batrana, atunci puteti face o marinata din o ceapa taiata bucati, 2 catei de usturoi taiati felii, cateva boabe de coriandru pisat, cateva frunze de busuioc, o jumatate de lingurita de miere dizolvata intr-un pahar de vin alb, o crenguta de cimbru. In acest amestec se pun feliile de carne, se acopera castronul cu o folie si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra