Escalop cu sos de rosii

de Miha in Vita, 26 Mar 2010 | 13313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • Pentru sos:
  • 300 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • 200 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop cu sos de rosii:

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

TIPS-URI

1

ca garnitura se poate folosi si orez sau sote de legume

2

dupa preferinta, se poate adauga si ceapa

3

sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

31.03.2010, 17:33

delicioooooos

mihaelar63 1

12.04.2010, 08:07

grozav imi place mult escalopul dar am grija sa -l prepar cand sunt singura acasa , sotului ii place sa ciupeasca carnita cand e doar prajita in faina

Miha 1

12.04.2010, 11:17

Si nu-i dai cu lingura peste degete?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)