Doua picioruse de rata si pieptul ei au fost protagonistele unei cine reusite .
Rata cuminte si gustoasa de casa :D . Nu are cum sa fie rea .
Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne .
Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru .
Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica .
Puneti carnea la frigider 1-2 ore sa se marineze .
Curatati si spalati legumele . Taiati julien ardeiul si cubulete ceapa.
Puneti legumele peste carne si presarati pe deasupra cu pudra de ghmbir .Turnati in tava vinul .
Tava se infasoara bine in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins 45 minute .
Dupa trecerea a 45 min. se indeparteaza folia si rata se lasa inca 15 minute pentru rumenire .
Feliati pieptul de rata .
Serviti friptura de rata calda alaturi de garnitura preferata .
Din motive,, personale '' noi am avut langa doar salata de varza . :D
1
Daca marinati carnea rezulta o friptura mai frageda si mai aromata .