Friptura de rata la cuptor

de mihaelar63 in Rata, 18 Iul 2014 | 24739 vizualizari

 

Doua picioruse de rata si pieptul ei au fost protagonistele unei cine reusite .

Rata cuminte si gustoasa de casa :D . Nu are cum sa fie rea .

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare + pieptul de la rata
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei Kapia
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei susan
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • cimbru
  • menta
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata la cuptor:

Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne .

Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru .

Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica .

Puneti carnea la frigider 1-2 ore sa se marineze .

Curatati si spalati legumele . Taiati julien ardeiul si cubulete ceapa.

 Puneti legumele peste carne si presarati pe deasupra cu pudra de ghmbir .Turnati in tava vinul .

Tava se infasoara bine in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins  45 minute .

Dupa trecerea a 45 min. se indeparteaza folia si  rata se lasa inca 15 minute pentru rumenire .

Feliati pieptul de rata .

Serviti friptura de rata calda alaturi de garnitura preferata .

Din motive,, personale '' noi am avut langa doar salata de varza . :D

TIPS-URI

1

Daca marinati carnea rezulta o friptura mai frageda si mai aromata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:44

Foarte apetisanta

simona72 1

19.07.2014, 08:54

Ce bunatate!!

mihaelar63 1

19.07.2014, 16:51

Va multumesc pentru aprecieri . Carnea de rata este delicioasa mai ales daca oratania este crescuta la curte . Am preparat-o ne-pretentios , si vad ca mi-a iesit , atat gustul cat si prezentarea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume la tigaie