Friptura de pui la tigaie

de Rocsi in Pui, 12 Ian 2012 | 25799 vizualizari

 

Niciodata nu am postat reteta de friptura de pui la tigaie,clasica cum ii zic eu,desi o prepar des...Tot am facut,mereu ziceam ca ii fac poza sa va arat si voua reteta mea de fripturica de pui,dar ziceam hai las pe data viitoare.Am servit-o cu un orez cu legume si o salata de varza.E calda ,deci veniti la masa!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • putin vin rosu(jumatate de canita)
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei 
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui la tigaie:

Copanelele le spalam bine ,apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.

Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte,sa iese sangele din ele.

Le condimentam cu sare ,piper si boia de ardei dulce dupa gust,apoi adaugam  cate putina apa calda.

Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.

Le mai invatim pe cealalta parte,iar le stropim cu apa,pana sunt bine patrunse.

Curatam usturoiul si il pisam.

Cand este bine facuta carnea,incepem sa stropim cu vin rosu(de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.

Le mai lasam 2-3 minute pe foc,pana scade toata zeama ,pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.

Deasupra,cand oprin focul,presaram putin patrunjel uscat.

Garnitura:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja,il taiem in 3-4 bucati,apoi il facem fasiute subtiri si lungi.

Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Rosiile le tocam maruntel.

Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .

Le sotam cam 1 minute,apoi adaugam 2 cani cu apa.

Orezul il spalam in doua,trei ape,dar sa fie calda.

Cand incep sa fiarba legumele,dam drumul si la orez.

Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand a fiert cam pe jumatate punem si  rosiile maruntite.

Spre final,cand orezul si legumele sunt bine facute,iar zeama a scazut adaugam  zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.

Inchidem aragazul,presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.

Ne formam o portie pe farfurie ,preparam si o salata de varza si servim.

Pofta buna!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

13.01.2012, 11:17

Mirela,Alina,Lau va multumesc
-Sa stii Ana dar asta e ,fapta s-a consumat!!!

jolygina 1

16.01.2012, 11:10

place si acest fel

Rocsi 1

16.01.2012, 16:27

Multumesc Joly!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de ceapă cu pui în sos de vin