Friptura de miel marinata la cuptor

de ccris_ccris in Oaie, 9 Mai 2009 | 140255 vizualizari

 

O fripturica suculenta, aromata, numai buna de impresionat musafirii. Noi am pregatit-o la turta fetei, de Paste si am rupt gura targului cu ea... Bucatar sef: sotul meu!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel

  • Legumele pentru fierbere
  • 2 litri apa
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi
  • 4 radacina patrunjel
  • 2 pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • 1/2 lingura de sare

  • Condimente pentru marinata:
  • 6 foi de dafin sfaramate
  • 2 linguri de coriandru macinat
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 varf de lingurtia de piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • parte din zeama de la fierberea zarzavatului

  • Pentru tava
  • legumele de mai sus fierte
  • parte din zeama in care au fiert legumele
  • 100 ml vin
  • 100 g ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel marinata la cuptor:

Pasul 1: Pregatim carnea de miel: se spala, se curata de grasime si se portioneaza dupa preferinta. Se tine vreme de 2-3 ore in apa rece ca sa iasa sangele si sa se albeasca. Se scurge apa, apoi se introduce in alta apa cu otet pentru 6-8 ore (30 ml otet la 1 litru de apa).

Pasul 2: Facem marinata: zarzavatul se curata, se spala si se taie rondele, inclusiv usturoiul. Intr-o cratita potrivit de mare se amesteca zarzavatul, condimentele, 100 ml vin rosu, apa (2 litri) si se dau in fiert 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se scot legumele, se tin la frigider si se pastreaza zeama. (atentie! nu se pune otetul la fiert).

O parte din zeama o punem cu bucatile de miel, adaugam condimentele pentru marinata (vezi ingrediente), acoperim vasul si lasam la marinat 24 de ore.

Cealalta parte din zeama in care au fiert legumele o pastram pentru momentul punerii la cuptor.

Pasul 3: Pregatim friptura: Intr-o tava destul de incapatoare se asaza bucatile de carne, legumele pe langa carne si se toarna lichidul ramas din prima faza a fierberii legumelor (atentie!  nu cel in care a stat carnea la fragezit), astfel incat legumele sa fie acoperite integral, uleiul, 100 ml vin rosu si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 2-2,5 ore.

La jumatatea timpul de coacere, bucatile de carne se intorc si se rasuceste si tava in cuptor.

Mod de servire: pe farfurie se pune o bucata de carne, 2-3 linguri de legume si se stropeste totul cu sos. Se adauga un fir-doua de ceapa sau usturoi verde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel marinata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Constelatialeu 1

08.01.2014, 07:42

miki_a 1

08.01.2016, 11:45

La multi ani!!!!

AdrianaIliescu 1

21.03.2017, 20:31

Arata foarte bine!Am sa pregatesc si EU pentru masa de Pasti!Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor