Cred ca mergea de minune la Crock Pot, dar cum nu am, am pregatit pulpa de miel la cuptor si a iesit tare buna!
Se spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura.
Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta marinada. Se acopera bolul si se da la rece peste noapte, de preferabil.
Intr-o tava se pune uleiul, se aseaza pulpa si se toarna marinada in tava. Se acopera si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 15-20 de minute se scoate tava si se adauga morcovul curatat si taiat rondele, ceapa si usturoiul. Se acopera tava si se da din nou la cuptor. Se scoate din cand in cand si se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, inseamna ca este gata.
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se taie apoi in patru si se pun intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare si verdeturi pentru cartofi si se dau la cuptor. Dupa cca 20 de minute se scot si se servesc alaturi de friptura de miel.
Pofta buna sa aveti!
1
Pulpa de miel trebuie sa stea cel putin 3 ore la marinat, de preferabil peste noapte.
2
Se poate servi alaturi de salata preferata.