Friptura de miel la cuptor

de mirela0911 in Oaie, 19 Iun 2016 | 4790 vizualizari

 

Cred ca mergea de minune la Crock Pot, dar cum nu am, am pregatit pulpa de miel la cuptor si a iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 250 ml vin alb
  • sare, piper, boia
  • condimente Kotanyi pentru friptura de miel
  • cateva boabe de piper mozaic
  • frunzulite de menta proaspata
  • frunzulite de oregano proaspat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • verdeturi Kotanyi pentru cartofi
  • patrunjel proaspat tocat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Se spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura.

Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta marinada. Se acopera bolul si se da la rece peste noapte, de preferabil. 

Intr-o tava se pune uleiul, se aseaza pulpa si se toarna marinada in tava. Se acopera si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 15-20 de minute se scoate tava si se adauga morcovul curatat si taiat rondele, ceapa si usturoiul. Se acopera tava si se da din nou la cuptor. Se scoate din cand in cand si se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, inseamna ca este gata.

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se taie apoi in patru si se pun intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare si verdeturi pentru cartofi si se dau la cuptor. Dupa cca 20 de minute se scot si se servesc alaturi de friptura de miel.

Pofta buna sa aveti!

TIPS-URI

1

Pulpa de miel trebuie sa stea cel putin 3 ore la marinat, de preferabil peste noapte.

2

Se poate servi alaturi de salata preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor