Am primit de curând invitaţia de a participa la o nouă campanie iniţiată de Bucătăraş.ro (site-ul meu de suflet !) şi Food Saver – aparate de vidat alimente, brandul lider în categoria de ambalare în vid care are o gamă completă de aparate (www.foodsaver-romania.ro). Cu această ocazie am primit minunata caserolă de marinare rapidă. Cu ajutorul acesteia şi a aparatului de vidat FoodSaver ,marinarea cărnii va dura mult mai puţin decât în mod obişnuit. Adică în loc să stea peste noapte carnea în marinadă pentru a obţine un gust şi o făgezime deosebite, ne putem bucura de toate astea în maxim 30 de minute. Mie mi-a plăcut foarte mult caserola pentru marinare FoodSaver şi o găsesc foarte utilă!
Vă voi prezenta cinci reţete cu carne de miel marinat cu ajutorul caserolei de marinare rapida şi a aparatului de vidat alimentele Food Saver. Sper să vă placă!
Carnea o spălăm şi o ştergem cu şervete de hârtie.
O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale, apoi o punem în caserolă alături de ceapa tocată, usturoiul tocat, foaia de dafin,vin şi apă sau supă de legume.
Închidem caserola, conectam furtunul aparatului în poziţia de vidare, dăm drumul aparatului Food Saver, apoi când tot aerul e scos, rasucim butonul caserolei conform săgeţilor către poziţia închis şi deconectam furtunul.
Se dă caserola la frigider pentru 20-30 de minute, după care o putem devida.
Carnea marinată se pune într-un vas de yena cu ulei şi lăsăm la cuptor la foc mediu să se pătrundă bine şi să se rumenească frumos.
Eu am servit alături de sărmăluţe în foi de ştevie.
Poftă bună!