Mie imi place gustul carnii de miel, asa ca fac friptura de miel fara sa tin carnea la marinada! A iesit foarte buna cu adevarat gust de miel!
Pulpa de miel se curata si se spala bine.
Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei.
Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa.
Se introduce tava cu friptura de miel in cuptor pentru 40-50 minute.
Din cand in cand se intoarce si se unge friptura de miel cu sosul din tava.
Cand este facuta se pune si usturoiul taiat marunt si se mai introduce 5 minute la cuptor ungand cu sosul din tava.
Friptura de miel se scoate din cuptor, se lasa 5 minute si se mai unge cu sosul din tava si se poate servi.
Se poate servi cu garnitura sau fara.
Eu prefer friptura de miel cu usturoi verde, sa-i simt gustul.
Pofta Buna!
1
Se poate folosi orice parte a mielului, coaste, gat sau mushiulet, sunt la fel de bune pentru a iesi o friptura de miel delicioasa!