Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice

de mihaelaradu in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 16446 vizualizari

 

Carnea de iepure e bogata in vitamina B3, de aceea e recomandat sa o servim cat de des posibil. E o friptura usoara si repede de pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat bucati
  • oregano
  • rozmarin
  • menta uscata
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • 1/2 pahar vin alb
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice:

1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei.

2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne. 

3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam putin din uleiul in care le-am prajit (eu nu am pus zeama de la marinata). Acoperim vasul cu folie de aluminium si introducem la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.

4. Ultimele 10 minute, inlaturam folia de aluminium si pornim grill-ul pentru a se rumeni carnea. Stropim cu un amestec de zeama de lamaie, ulei, sare si putin vin.

5. Servim cu piure de cartofi, muraturi sau salata de rosii.

TIPS-URI

1

Carnea se spala in mai multe ape, iar pentru fragezirea si albirea carnii, se poate tine 5 minute in apa si putin otet sau putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure