Sos bolognese

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2012 | 3442 vizualizari

 

Nu cred ca are nevoie de introducere, atat de cunoscuta este, dar cum o prepar mai des ptr ca e placuta, m-am gandit sa o postez.
Eu o prepar in acelasi mod cu reteta de kritharaki.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 50 gr sos concentrat rosii
  • 50 gr pasta de rosii
  • 1 ceapa tocata
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • oregon dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita praf de scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bolognese:

Calim putin ceapa, apoi adaugam carnea si mai lasam sa se caleasca putin amestecand mereu ptr a nu ramane bucati de carne prin fierbere. Apoi adaugam toate ingredientele si putina apa cat sa acopere carnea si o lasam la foc mic. E indicat sa acoperiti oala cu un capac. Lasati sa fiarba si mai adaugati apa daca e nevoie, timp de 1 ora jumate ( stiu, veti zice ca e mult, dar carnea va fi mai moale si mai gustoasa daca se fierbe mai mult la foc mic).

TIPS-URI

1

Se serveste cu paste dar foarte bine merge si cu piureu de cartofi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos Bolognese