Frigarui de creveti

de Panacris in Fructe de mare, 17 Noi 2021 | 3384 vizualizari

 

După ce am tot căutat despre moduri în a prepara creveții, această idee mi s-a părut foarte apetisantă. Așa că zis și făcut. Foarte buni la grătar, dar la fel de buni se pot gătit și pe grătarul de acasă. Data viitoare dublez cantitățile ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Creveți black tiger necurățați cca. 1000 g,
  • Portocală 1 bucată,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Busuioc proaspăt 1 ramură,
  • Pătrunjel verde 2-3 fire,
  • Piper colorat proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Bețe de frigărui.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti:

Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte.

Creveții se lasă la dezghețat, apoi se curăță de cap, carapace și intestin. Se poate lăsa ultima carapace și codița sau  după gustul fiecăruia. Se crestează ușor până sub coadă apoi se trage intestinul.

Creveți curățați se pun în sosul de citrice și se lasă la rece minim 30 de minute înainte de gătire sau mai bine până a doua zi.

Creveții fiind mai mari se înfig pe două bețe de frigărui, ca-n imagine cam 4-5 bucăți pentru o frigăruie.

Sau după caz dacă asunt fără codiță se pot pune doar pe un băț.

Se gătesc rapid pe grătarul încins cca. 2 minute pe fiecare parte, până când încep să prindă culoarea rozalie. Atenție nu-i gătiți prea mult că se vor întări.

Se servesc cu sos cocktail special pentru creveți sau un sos din unt și citrice.

Spor și poftă bună ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu sos de patrunjel