După ce am tot căutat despre moduri în a prepara creveții, această idee mi s-a părut foarte apetisantă. Așa că zis și făcut. Foarte buni la grătar, dar la fel de buni se pot gătit și pe grătarul de acasă. Data viitoare dublez cantitățile ;) Spor și poftă bună!
Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte.
Creveții se lasă la dezghețat, apoi se curăță de cap, carapace și intestin. Se poate lăsa ultima carapace și codița sau după gustul fiecăruia. Se crestează ușor până sub coadă apoi se trage intestinul.
Creveți curățați se pun în sosul de citrice și se lasă la rece minim 30 de minute înainte de gătire sau mai bine până a doua zi.
Creveții fiind mai mari se înfig pe două bețe de frigărui, ca-n imagine cam 4-5 bucăți pentru o frigăruie.
Sau după caz dacă asunt fără codiță se pot pune doar pe un băț.
Se gătesc rapid pe grătarul încins cca. 2 minute pe fiecare parte, până când încep să prindă culoarea rozalie. Atenție nu-i gătiți prea mult că se vor întări.
Se servesc cu sos cocktail special pentru creveți sau un sos din unt și citrice.
Spor și poftă bună ;)