Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

de Pur_si_simplu_papa_bun in Porc, 6 Feb 2012 | 4212 vizualizari

 

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă să nu cumva să o pierd. Ieri am pregătit-o, nițeluș adaptată la preferințele noastre.

 

INGREDIENTE

  • o bucată de mușchi de porc
  • • 200 g de ciuperci (eu am luat champignon brune)
  • • o cutie de 200 g iaurt
  • • o linguriță de curry praf
  • • o linguriță de zahăr
  • • o bucată de aprox 2 cm ghimbir curățat
  • • 200 g orez fiert și răcit
  • • o conservă de porumb
  • • boia dulce, pătrunjel verde
  • • ulei
  • • o ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit:

Ceapa și ghimbirul le-am tocatMușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am tăiat în jumătate.

Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul și praful de curry apoi am adăugat bucățile de carne și ciuperci. Am amestecat bine și le-am lăsat o jumătate de oră să se pătrundă aromele.

Pe bețele de frigărui, înmuiate în prealabil în apă, am infipt altenativ carnea și ciupercile. Mie mi-au rezultat 6 frigărui (carnea am tăiat-o un pic prea mare, altfel aveam 8 frigărui). Într-o tigaie non aderentă se prăjesc fără ulei cam 6-8 minute pe fiecare parte (eu am încercat și pe tigaia grătar dar nu am fost mulțumită de rezultat).

Ceapa și ghimbirul le-am tocat apoi le-am călit în ulei încins, peste care am adăugat orezul, porumbul, boiaua și pătrunjelul verde și se prăjesc 2-3 minute.

Frigăruile se servesc pe orezul prăjit. Gustul e deosebit, se simte ghimbirul, iar carnea și ciupercile se topesc în gură!

Să aveți poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

07.02.2012, 16:46

Multzam dragilor! E delioasa si interesanta, la gust, v-o recomand sa o incercati!!

VERONICA2607 1

09.03.2012, 19:32

vreau si eu...e papa bun

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:34

foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui din carne de porc