Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă să nu cumva să o pierd. Ieri am pregătit-o, nițeluș adaptată la preferințele noastre.
Ceapa și ghimbirul le-am tocatMușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am tăiat în jumătate.
Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul și praful de curry apoi am adăugat bucățile de carne și ciuperci. Am amestecat bine și le-am lăsat o jumătate de oră să se pătrundă aromele.
Pe bețele de frigărui, înmuiate în prealabil în apă, am infipt altenativ carnea și ciupercile. Mie mi-au rezultat 6 frigărui (carnea am tăiat-o un pic prea mare, altfel aveam 8 frigărui). Într-o tigaie non aderentă se prăjesc fără ulei cam 6-8 minute pe fiecare parte (eu am încercat și pe tigaia grătar dar nu am fost mulțumită de rezultat).
Ceapa și ghimbirul le-am tocat apoi le-am călit în ulei încins, peste care am adăugat orezul, porumbul, boiaua și pătrunjelul verde și se prăjesc 2-3 minute.
Frigăruile se servesc pe orezul prăjit. Gustul e deosebit, se simte ghimbirul, iar carnea și ciupercile se topesc în gură!
Să aveți poftă bună!!