Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]

de mihaelar63 in Porc, 12 Mai 2011 | 4333 vizualizari

 

Cea mai buna carne de porc pentru prepararea la cuptor este ceafa .
Cea mai in voga garnitura a primaverii e spanacul !!!

 

INGREDIENTE

  • 1Kg ceafa porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 1 crenguta rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 50 ml ulei
  • 1 kg spanac
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]:

  1. Ceafa de porc se spala , se portioneaza felii si se pune intr-o tava .
  2. Legumele se curata , se spala .Ardeiul taiat fasii si ceapa rosie pestisori se aseaza deasupra carnii.
  3. Condimentati cu sare, piper si boia si rozmarin verde.
  4. Stropiti cu foarte putin ulei [ ceafa are grasime care se va ,, topi'' la copt]
  5. Se da tava acoperita cu folie de aluminiu 30 min la cuptorul incins si inca 10min fara folie , pentru rumenire .
  6. Serviti cu garnitura de spanac inabusit [ spanacul se spala si se scurge de apa , se inabuse usor in putin ulei de masline + usturoi + sare ]
Daca ti-a placut reteta noastra " Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

kamy 1

13.05.2011, 11:51

ioi...si nu am mancat nimic de ieri ceafa ai dreptate ce-a mai buna

RuxyRux 1

13.05.2011, 12:27

Arata grozav.

Bucataras Medi 1

15.05.2011, 09:56

Cata dreptate in ceea ce spui in introducere......................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic