Foi fragede cu crema fina de unt ,lamaie si vanilie ,glazura delicioasa de ciocolata ,o minunatie !Aici o alta varianta de foite cu lamaie http://www.bucataras.ro/retete/foite-cu-crema-de-lamaie-38822.html !
Foi:
Crema:
Glazura:
Foi:
Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul.
Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine.
Adauga faina si framanta un aluat care poate fi usor de modelat.(nici prea moale nici prea tare.)
Lasa aluatul la odinit 20-30 de minute apoi imparte-l in 4 parti aproximativ egale.
Intinde foi subtiri pe dosul tavii tapetata cu folie/hartie de copt (40/30 cm) si coace fiecare foaie timp de 8-10 minute sau pana se auresc putin pe margini.
Crema:
Intr-o craticioare adauga faina si zaharul apoi adauga treptat din lapte si amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase.
Adauga coaja de lamaie,zeama de lamaie si semintele pastaii de vanilie.
Pune crema pe foc mic amestecand continuu pentru 10-15 minute pana se ingroasa ca o budinca.
Mixeaza untul spuma apoi adauga lingura cu lingura din crema perfect racita.
Trebuie sa rezulte o crema spumoasa si delicioasa :)
Asamblare:
Foaie/Crema/Foaie/Crema/Foaie/Crema/Foaie.
Lasa prajitura la loc umed si racoros pentru 2-3 ore pana se aseaza putin.
Glaseaza prajitura cu ciocolata topita si las-o la rece peste noapte .