Mi-am adus aminte de aparatul meu de gogosi:)
Este un aparat de copt gogosi, mai curand decat de prajit...si da, au formele acelea de ineluse frumoase si perfecte, atat de populare la americani.
In primul rand, eu am fost incanata ca nu le mai prajesc in atata ulei, ci le coc...deci si aluatul va fi putin diferit. Daca e sa ma intrebati pe mine, eu cred ca mai degraba aceste gogosele sunt ceva intre muffins si gogosi, dar sunt foarte gustoase.
Reteta si modul de utilizare le-am gasit pe blogul Life and coffee beans, si o sa le prezint mai jos:
Avem nevoie de:
Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut mai simplu asa), se inchide capacul si se lasa sa se coaca gogosile pana se rumenesc.Apoi se scot si se pudreaza cu zahar, sau se glazureaza, dupa gust.
Enjoy!
1
nu e nevoie sa ungeti cuiburile cu ulei decat la prima utilizare, deoarece aparatul este teflonat
2
cuiburile se umplu pe trei sferturi cu aluat, pt. a le permite sa creasca