Azi m-am hotarat sa va aduc aceasta reteta deosebita . E mancata de ceva vreme dar gandul mi-a ramas la ea si cu siguranta o sa o repet cat de curand .
Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele (optional )
Intr-un alt vas se sparg ouale, se adauga 150 g zahar si se freaca pana nu se mai simte zaharul. Se toarna laptele cald incet amestecind continuu. Punem lichidul în forme antiadezive unse cu unt. Se pun formele intr-o tava si se toarna sub ele o cana cu apa rece, le dam la cuptorul incalzit la 180 grade
Coaja de la o portocala se opareste doua minute in 100 ml apa clocotita, scoatem coaja de acolo si in apa aceea stoarcem sucul de la cele doua portocale si adaugam zaharul ramas. Acest amestec se pune la foc timp de 5 minute dupa care il lasam la racit.
Scoatem din cuptor flanul si il lasam si pe el sa se raceasca. Inainte de a-l scoate din forme dam cu lama cutitului pe peretele vasul sa desprindem compozitia si turnam pe o farfurie. Peste punem sirop si servim
Este foarte bine daca il puneti pentru cateva ore la frigider , va fi mai bun .
1
va iesi frumos in forme de mici dimensiuni , daca nu aveti acasa asa ceva faceti intr-un vas termorezistent , dar timpul de coacere va fi mai mare