Desert pariziene cu branza dulce

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2020 | 2990 vizualizari

 

Aveam putina branza dulce si niste urda dulce, m-am sucit, m-am rasucit si mi-am amintit ca salvasem o reteta de pariziene de la bucataras Corina ( nemtoaica ):))))))), asa ca mi-am bagat nasul la reteta ei, recunosc ca n-am respectat-o 100% ca am naturelul simtitor si fac cam ce vreau eu....

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g faina
  • 1 ou
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt cu 80% grasime
  • 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )
  • 1 lingurita cu coaja de lamaie cu zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 250 g urda dulce
  • 200 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 linguri zahar
  • Pt. uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza dulce:

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit impreuna cu zaharul si untul. Oul l-am pus intr-un castronel si l-am batut bine apoi am turnat amestecul de lapte unt si zahar, incalzite, am omogenizat bine. Ingredientele lichide le-am turnat peste cele solide si am framantat bine, am obtinut un aluat molicel dar care nu se lipeste. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la creasca , la loc caldut, cca 1 ora . Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 10 bile aproximativ egale ( eu le-am cantarit , cca 95 g o bila). AM lasat bilele la crescut inca 10 min.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat branza dulce cu urda, am adaugat zaharul, cele 2 oua si albusul, zaharul vanilat si un pic de sare. Pentru ca mi s-a parut ca e cam moale umplutura am adaugat si o lingura de gris, am omogenizat bine.

Dupa ce au trecut cele 10 min, am luat fiecare bila in parte si am intins-o intr-un dreptunghi, am intins umplutura ( cca 73 g ) in parte superioara, in partea inferioara am facut crestaturi de cca 1 deget lungime si 1 deget latime. Am rasucit aluatul peste umplutura, am presat cu degetul marginea si am continuat sa rasucesc peste partile crestate, am curbat cornul format si l-am asezat in tava. Am procedat asa pana am format toate cele 10 bile. Am lasat la crescut 10 min apoi am uns cu galbenus de ou amestecat cu unt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25 min , pana incepe sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

in functie de faina pe care o folositi este posibil sa mai fie nevoie de faina, va dati seama dupa framantat, nu trebuie sa se lipessca de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Poale-in brau si placinte cu branza