Desert pariziene cu branza dulce

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2020 | 2912 vizualizari

 

Aveam putina branza dulce si niste urda dulce, m-am sucit, m-am rasucit si mi-am amintit ca salvasem o reteta de pariziene de la bucataras Corina ( nemtoaica ):))))))), asa ca mi-am bagat nasul la reteta ei, recunosc ca n-am respectat-o 100% ca am naturelul simtitor si fac cam ce vreau eu....

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g faina
  • 1 ou
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt cu 80% grasime
  • 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )
  • 1 lingurita cu coaja de lamaie cu zahar
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 250 g urda dulce
  • 200 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 linguri zahar
  • Pt. uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza dulce:

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit impreuna cu zaharul si untul. Oul l-am pus intr-un castronel si l-am batut bine apoi am turnat amestecul de lapte unt si zahar, incalzite, am omogenizat bine. Ingredientele lichide le-am turnat peste cele solide si am framantat bine, am obtinut un aluat molicel dar care nu se lipeste. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la creasca , la loc caldut, cca 1 ora . Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 10 bile aproximativ egale ( eu le-am cantarit , cca 95 g o bila). AM lasat bilele la crescut inca 10 min.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat branza dulce cu urda, am adaugat zaharul, cele 2 oua si albusul, zaharul vanilat si un pic de sare. Pentru ca mi s-a parut ca e cam moale umplutura am adaugat si o lingura de gris, am omogenizat bine.

Dupa ce au trecut cele 10 min, am luat fiecare bila in parte si am intins-o intr-un dreptunghi, am intins umplutura ( cca 73 g ) in parte superioara, in partea inferioara am facut crestaturi de cca 1 deget lungime si 1 deget latime. Am rasucit aluatul peste umplutura, am presat cu degetul marginea si am continuat sa rasucesc peste partile crestate, am curbat cornul format si l-am asezat in tava. Am procedat asa pana am format toate cele 10 bile. Am lasat la crescut 10 min apoi am uns cu galbenus de ou amestecat cu unt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25 min , pana incepe sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

in functie de faina pe care o folositi este posibil sa mai fie nevoie de faina, va dati seama dupa framantat, nu trebuie sa se lipessca de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte din aluat dospit cu branza