File de peste in sos de smantana si coniac.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 20 Feb 2010 | 8350 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Acest peste este un file crap,preferatul familiei mele,deoarece sosul il face super delicios. .

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri mari.
  • 300 gr smantana.
  • 3 linguri de coniac.
  • 3 linguri mustar(pentru uns feliile de peste).
  • 1 lingura mustar frantuzesc(pentru sos).
  • 2 linguri de unt pentru prajit.
  • 3 linguri de sos de rosii(pomodoro)
  • 1 lingurita amestec de plante(menta,maghiran,plante aromatice,mix de plante uscate,etc,etc).
  • sare,piper si alte condimente dupa preferinte.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste in sos de smantana si coniac.:

Se spala bine fileurile, se portioneaza,le dam cu mustar si sare,piper le punem pe o farfurie.Incingem 2 linguri de unt in tigaie de teflon si apoi adaugam feliile de file pentru prajit(eu le-am prajit cam 1 minut pe o parte si 1 minut pe partea cealalta).

Le scoatem si le punem intr-o tava de yena peste care adaugam pe fiecare felie cate un strop de mustar frantuzesc din bobite.Sosul din tigaie il facem separat ca sa nu zdrobim fileurile de peste.

Adaugam 300 gr smantana si 3 linguri de coniac,3 linguri sos pomodoro si amestecam energic ca sa nu se prinda.Acest sos rezultat il punem peste, pestele din tava si bagam tava la cuptor pentru 10-15 minute.

Aceasta reteta am testat-o dupa reteta''somon in sos'',eu nu am avut wiskey si am pus coniac,dar pot sa va spun ca a iesit un sos un deliciu.Alaturi de peste am avut garnitura piure de spanac cu un ochi de ou si mamaliguta.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste in sos de smantana si coniac." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Miha 1

21.02.2010, 00:59

Ela, si eu beau doar pepsi. Cand beau coniac.

ela 1

21.02.2010, 01:01

in urma cu cativa ani am gustat whiski cu pepsi,e buna combinatia

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi