Cod pane cu mujdei de usturoi

de epurasha2bb in Peste, 27 Mai 2010 | 11840 vizualizari

 

ieri am avut o mare pofta de usturoi si am facut cam totul cu usturoi

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de file de cod
  • 3 graunti mari de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • piper negru
  • sare mare
  • 1 ligura de unt
  • putin cimbru uscat
  • 1 ou
  • 4 linguri mari de faina
  • Patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu mujdei de usturoi:

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau totusi un gust bun am tinut fileul in zeama de lamaie cu sare mare si cimbru uscat si cateva picaturi de ulei de masline.

Am pregatit mujdeiul zdrobind in piua usturoiul impreuna cu sare mare si piper negru si adaugand apoi zeama de lamaie si ulei.Frecam mereu si la sfarsit adaugam putina apa.

Facem un amestec de ou batut cu faina adaugata putin cate putin si in care am adaugat si putin unt topit si racit (1 lingura).

Dam fileul de peste prin acest amestec si apoi prajim in ulei incins sau puteti coace la cuptor pe hartie de copt dar atunci trebuie sa dati si prin pesmet bucatile de peste.

Dupa ce luati pestele din tigaie asezati intai pe un prosop de hartie absorbant ca sa indepartam surplusul de ulei si apoi asezati pe farfurie iar deasupra turnati mujdeiul de usturoi.Presarati putin patrunjel verde si gata masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bunica 1

27.05.2010, 13:54

Ce poate fi mai bun ca pestele cu usturoi ? dupa gustul meu care sunt fan peste cu usturoi.

epurasha2bb 1

27.05.2010, 13:58

asa e Buni, e tare bun!chiar sr trebui sa mancam mai des peste !

nadina73 1

28.05.2010, 01:00

mariana eu numai cand vad usturoiul salivez pe bune ,te-ai gandit si la mine daca nu mai ai peste macar mujdei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor