Figaro...Figaro...Figaro :)

de mari_sasi in Prajituri, 30 Mai 2013 | 5433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • nuca (optional)
  • 1 praf copt
  • coaja lamaie
  • 1 borcan dulceata
  • 50 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figaro...Figaro...Figaro :):

-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina

-praful de copt l-am amestecat cu faina

-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)

-optional se mai poate adauga vanilie sau coaja de lamaie si ''neaparat'' un praf de sare

-astfel format aluatul de baga la cuptor (eu am folosit o tava 23/33) la 150 grade pt 30 minute

-atunci cand aluatul este cam pe 3/4 copt se scoate si se unge cu dulceata

-din cele trei albusuri si 50 gr zahar se face o bezea care se amesteca cu nuca macinata si se adauga peste dulceata

-se mai da la cuptor pt aprox. 30 minute la 120 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro...Figaro...Figaro :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea