tot dupa reteta Laurei Adamache, este un desert minunat! le-a placut mai ales copiiilor, de fapt tot ce fac dupa retetele Laurei iese foarte gustos si pe placul fetitelor.:)
Am scos din frigider cele 6 oua sa fie la tempertaura camerei, (am spart ouale pe rand fiecare intai intr-un alt castronel ca sa nu ramana cumva coaja) , apoi am pus asa ochiometric vreo 2 pumni de zahar ( mie imi place sa simt ingredientele printre degete si sa le simt bine aroma…) Apoi am mixat ouale cu zaharul, intai fara sa apas butonul de pornire, doar asa usor sa se amestece, apoi la viteza maxima vreo 5 minute.
Eu folosesc un blender de mana Philips de care sunt super multumita cum face si e usor de manuit, atata doar ca trebuie sa tii degetul apasat pe buton tot timpul mixarii.
Apoi am adaugat si uleiul. Eu l-am picurat direct din sticla dar cred ca au fost vreo 2 lingurite. Am amestecat fara mixer doar cu un tel nemetalic. Apoi am amestecat vreo 4-5 linguri rase de malai cu 4-5 linguri rase de faina si cu un pliculet de praf de copt, cu o lingurita de cacao pudra si cu miezul de la vreo 5 nuci mari macinat inainte, tot cu blenderul Philips ca are 2 capete si de tocat si de mixat. Apoi am inceput sa adaug in ploaie usor acest amestec de prafuri peste spuma cremoasa cu oua si am amestecat usor pana s-a incorporate totul. Ultima data am picurat si o lingura de vin alb. Am copt in tava unsa cu unt la foc mediu