Prajitura cu foi cu bulion o faceam eheeeeee, in tinerete! ;) Este o prajitura usoara, tocmai buna pentru vara!
Intr-un vas de mixer punem: oul, zaharul si uleiul .
Mixam pana se topeste zaharul.
Adaugam bicarbonatul, pe care-l stingem cu zeama de lamaie, sucul de rosii si mixam in continuare.
Luam un vas pentru framantat si punem faina.
Turnam peste faina compozitia cu sucul de rosii si framantam un aluat elastic si nelipicios.
Impartim aluatul in 3 parti.
Intindem fiecare parte pana obtinem o foaie.
Pe fundul tavii de copt punem hartie si foaia de aluat.
Se da la cuptorul incins pentru 5-7 minute.
Crema
Intr-o cratita cu fundul dublu sau ceaun se pune zaharul, grisul si laptele.
Compozitia se fierbe la foc mic amestecand sa nu se lipeasca.
Cand grisul este fiert se stinge focul si se lasa la racit.
Cat grisul se raceste, mixam untul pana devine spumos.
Amestecam untul cu grisul, coaja si zeama de lamaie.
Asamblare
Foaie, strat subtire de gem, crema .
Foaia de deasupra se pudreaza cu zahar farin.
1
Eu am pus hartie de copt pe fundul tavii si am intins direct pe tava.
2
Foile nu trebuie sa fie crocante, ci usor aurite la suprafata.