Ficatei de pui inveliti in bacon

de Merisor in Ficat, 21 Ian 2017 | 5380 vizualizari

 

La astfel de preparate, trebuie avut în vedere ce fel de bacon folosim.
Mie îmi place cel  afumat, chiar daca este mai sărat, nu mai adaug sare la celelalte ingrediente, decât cu măsură.
Sunt tare buni acești ficăței de pui înveliți în bacon și merg de minune cu niște cartofi natur, piure, orez sau orice garnitură.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui
  • 200 g bacon afumat, feliat
  • piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • cimbru
  • sare
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui inveliti in bacon:

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi.

Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu baconul, la cuptor.

Scurgem, apoi, ficățeii, îi clătim cu apă călduță și îi lăsăm să se tempereze ușor, într-o sită.

Îi condimentăm cu piper, boia de ardei dulce și iute și cu puțin cimbru, sau cu condimente după gustul fiecăruia.

Înfășurăm ficățeii de pui în feliile subțiri de bacon, punând câte două sau chiar trei felii de bacon la câte un ficat.

Dacă ficatul este mic, așezăm chiar două bucăți într-un rulou de bacon.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor până când sunt bine rumenite.

Noi i-am servit cu cartofi natur, pe care i-am fiert în supa în care au fiert ficăteii și i-am asezonat cu mult pătrunjel verde, în timpul servirii.

Pot să spun că sunt tare de efect acești ficăței de pui înveliți în bacon și merită introduși ca și aperitiv, la o masă festivă.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de grăsime în tavă, ficățeii se vor coace în mantaua de bacon, care se va strânge frumos în jurul lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui inveliti in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

23.01.2017, 14:54

Ce buna idee Gata , ii adopt ) La masa festiva m-am gandit si eu

Catalina L 1

23.01.2017, 21:27

excelenti

Sidy 1

28.01.2017, 07:48

Sunt deosebiti si reci, ca aperitiv...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob mozaic din ficatei de pui