Este o mancare simpla,traditionala,rapida pe care o prefer atat cu carne de vita dar si cu carne de pasare.Imi place vara cu fasole proaspata dar imi este dor de ea si iarna si o folosesc ori conservata la cutie/borcan sau congelata.
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim pe ambele parti. Avem grija sa amestecam din cand in cand. Cand carnea este frumos rumenita o scoatem pe un prosop absorbant.
Curatam ardeiul, ceapa si morcovul si le spalam. Ardeiul il taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar morcovul il dam prin razatoare. In uleiul in care am rumenit carnea adaugam legumele si le inabusim circa 4-5 min dupa care adaugam carnea, stingem cu o cana de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este aproape fiarta. Condimentam dupa gust cu sare si ierburi de provence.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in sferturi si ii adaugam in cratita, lasand sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, timp in care adaugam si fasolea pe care mai intai am trecut-o perintr-un jet de apa rece. La final adaugam marar verde taiat marunt si pasta de rosii si lasam sa mai dea in cateva clocote.
Servim calda. Pofta buna!