Pentru aceste placintele m-am inpirat dintr-o carte a colectiei de la Adevarul ( Delicii in bucatarie), si acolo apareau sub denumirea de samosas..dar mi s-a parut cam pretentioasa exprimarea, asa ca am preferat sa le denumesc simplu placintele!
1.Tocam marunt ghimbirul si usturoiul, apoi le amestecam cu carnea tocata matunt si ceapa taiata fasii subtiri.Incorporam garam masala,praful de curry si le final, le prajim intr-o tigaie cu fundul gros, fara grasime, la foc mic, timp de 30 minute, amestecand cand si cand, ca sa nu formeze cocoloase.
2. Pe foaia de aluat intinsa pe o planseta presarata cu faina vom taia fasii de cca 10 cm. Acestea vor fi pliate si lipite pe margine, astfel incat sa obtinem niste pungute triunghilare. trebuie insa ca mai intai sa punem pe mijlocul patratului cate-o lingura de carne calduta, apoi ungem marginile pungutelor cu ou si le lipim.
3. Placintelele se pun in baie de ulei fierbinte si le prajim pe rand, pana devin aurii! Se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga, apoi se sareaza dupa gust.
Se servesc caldute, alaturi de un sos , la alegere.Gustoase tare si satioase! ( noi am mancat si a doua zi. la micul dejun, alaturi de un pahar de sana; merg reincalizte la microunde!
1
NOTA : Eu am injumatatit cantitatile, pentru ca ies foarte multe placintele dintr-un kg de carne( dar daca familia e numeroasa...le puteti folosi asa cum am scris initial!)