Chiar daca realizarea acestei mancari este destul de laborioasa, merita pe deplin efortul
Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii groase de 1 cm, apoi se prajesc pe ambele fete.
Intre timp , pregatim carnea. Ceapa se taie foarte mic si se amesteca intr-o cratita cu carnea. Se pun 2 linguri de ulei si se lasa sa fiarba in zeama pe care o lasa carnea, amestecand din cand in cand pana incepe a se rumeni.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu ouale, patrunjelul, mararul, sarea ( dupa gust ) si piperul
Pentru cantitatile de mai sus, am folosit o oala cu diametrul de 30 cm. Asezam primul strat de cartofi si presaram sare.
Punem apoi stratul de carne. Si desupra. vinetele pe care le dam cu sare.
Turnam sucul de rosii , apoi putin marar si patrunjel pentru decor. Ca sa fie putin suculenta,musacaua trebuie sa fie acoperita de sucul de rosii, daca mai e cazul , mai adaugam putin.
Si rosia pentru decor.....am pus-o putin mai tarziu.