Fasole frecata cu costita de vitel

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2015 | 3338 vizualizari

 

Ai mei doreau fasole batuta, frecata , facaluita - ma rog fasole lesinata in bataie :d . Eu mi-am pus ochii sa prepar o costita de vitel fraged .Asa ca am imbinat datoria cu placerea . Pentru a da un gust potrivit cu cel al fasolei am pus in tocanita de costita o bucata de carnati afumat . Este greu sa-l gasiti in prezentare . A fost premiul meu . Cine imparte , parte-si face :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe alba
  • 2 tije telina
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 kg costita vitel
  • 300 gr carnat afumat de casa
  • 4 cepe
  • 2 linguri pasta gogosari http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • ceapa rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu costita de vitel:

  1. Fasolea spalata  se pune la infoiat in apa rece cateva ore .
  2. Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar .Am deschis capacul respectand regulile .Am scos tijele de ierburi si am mixat fasolea cu blenderul vertical de mana .Daca va pare prea mult lichidul il scurgeti si il adugati treptat .
  3. Cepele se curata si toaca marunt . Se pun la prajit in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se aduca pastele de gogosari , ardei si boiaua rosie . Se amesteca se pune carnea portionata si spalata .Se sareaza  , se pune apa cat sa treaca peste carne .
  4. Carnea se fierbe sub capac la foc potrivit pana cand este fiarta [a durat 40 min ] si lichidul scade formand un sos dulce - picant .
  5. Noi am servit fasolea frecata si costita cu multa ceapa rosie .

TIPS-URI

1

Daca nu aveti timp sa puneti fasolea la infoiat cateva ore ii dati un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Scurgeti apa si continuati prepararea folosind apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata cu costita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu slanina