Fasole batuta cu ceapa caramelizata

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 8097 vizualizari

 

buna de post

 

INGREDIENTE

  • o farfurie de fasole boabe,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3-4 linguri de pasta de rosii cu ardei,
  • sare,
  • cimbru uscat,
  • apa,
  • ulei,
  • 1 morcov
  • o bucatica de telina si de ardei rosu,
  • patrunjel verde,
  • putin zahar.

Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa caramelizata:

Am inmuiat fasolea de cu seara.Am pus-o la fiert in apa de o juma de palma deasupra boabelor si am lasat la fiert pana ce a scazut apa de un deget. Am schimbat de 3 ori apa si a treia oara am lasat apa aceea si am pus si putina sare.

Separat am facut un amestec de legume :ceapa alba, ardeiul, morcovul se pun la calit in putin ulei.Cand s-au inmuiat se adauga si pasta de rosii cu ardei si se mai amesteca .la sfarsit se adauga si cimbrul uscat.Acest amestec se adaug la fasole cand e fiarta bine.Se mai lasa sa scada putin si apoi se opreste sa se raceasca putin.Cand e calda inca se mixeaza bine /se bate si se serveste cu solzisori de ceapa caramelizata deasupra.

Se taie fasiute lungi ceapa verde si solzisori ceapa rosie, se amesteca si se da cu un praf de zahar deasupra.Se pune intr-o tigaie incinsa si se caramelizeaza.Este delicioasa.Se serveste cu fasolica batuta si cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole in paine