Zacusca de dovlecei cu hribi

de Ksenya in Mancaruri de post, 12 Aug 2014 | 5365 vizualizari

 

Zacusca aceasta este mai usoara decat varianta cu vinete.Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 400 g hribi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 2-3 cepe galbene
  • 2-3 catei usturoi
  • un morcov
  • 1 ardei capia rosu
  • o lingura pasta de tomate
  • 1 lingura otet 9 grade
  • o lingurita zahar
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute (optional)
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei cu hribi:

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin blender dupa ce le-am scos pelita,ciupercile le spalam si le tocam mai mare .

Incingem uleiul intr-o cratita incapatoare cu fund dublu,adaugam hribii,ii lasam sa le scada apa si usor sa ii  calim,ii scoatem intrun vas separat,in uleiul ramas punem ceapa  ,adaugam putina sare lasam 3-4 min,apoi adaugam morcovul,la foc mic lasam 15 min.Adaugam dovleceii ,amestecam lasam la foc 5-7 min,adaugam rosiile si arediul capia si inabusim 10 min.Luam de pe foc,dam prin robot pana devine o pasta ,punem din nou pe foc,adaugam hribii cu pasta de rosii,usturoiul,potrivim de sare piper,adaugam otetulsi lasam la foc mic inca 10 min.Oprim flacara si lasam 15 minute acoperind oala cu capac .Turnam in borcane spalate in prealabil,sterilizam 30 minute in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ksenya 1

29.09.2014, 13:34

Multumesc Mihaela de popas

Bya Ralu 1

20.11.2014, 22:59

super super!

simona72 1

12.06.2017, 18:35

A început sezonul hribilor...musai sa încerc rețeta! Apreciez rețetele tale.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei, vinete si ardei (conserva)