Fasole batuta

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 28 Ian 2012 | 6442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fasole alba
  • usturoi
  • hrean
  • ulei
  • sare
  • ceapa
  • pasta de tomate
  • putina apa
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

La reteta asta nu cred ca e nevoie de gramaje. Daca ar fi dupa barbata-miu ar trebui sa fac din 2 kg de fasole :)))
Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert; dupa ce da in clocot schimbati apa dar cu apa fierbinte, nu rece!
Lasati la foc mic, acoperita , pana e bine fiarta (boaba trebuie sa se ferme cand o prindeti intre doua degete). Daca e cazul mai adaugati din cand in cand apa clocotita.
Scurgeti apa dar pastrati o cana din zeama sa adaugati  in cazul in care este necesar (la mine n-a trebuit).
Curatati usturoiul si cateva felioare de hrean. Nu stiu cat sa va zic...cat va place :-??. Noua ne place iute, picanta, altii o vor doar usor aromata.
Bagati blenderul si farmati..tot ce va iese in cale. Daca n-aveti blender dati prin masina de tocat carne sau o faramati cu "scula" aia cu care faceti piureul iar usturoiul si hreanul le dati pe razatoarea cu ochiuri mici..
Cand ati obtinut o pasta omogena incepeti sa adaugati ulei..asa..cam cate 2-3 linguri si mixati in continuare cu blenderul, se va incorpora foarte bine. Puneti asa..de 3-4 ori si potriviti gustul de sare.


La mine pasta era destul de "umeda"; in cazul in care e prea tare mai adaugati putin din apa in care a fiert fasolea.
Nivelati frumos fasolea si preparati sosul.

In cateva linguri de ulei caliti o ceapa-doua, tocate marunt.
O lasati pana prinde o culoare frumoasa, usor aurie(aveti grija sa n-o ardeti - fasolea, nu voi :))) )
Adaugati o foaie de dafin si vreo 60 ml apa si dati focul la mic. Ceapa trebuie sa fie biiiine inmuiata . Adaugati o lingurita pasta tomate, putina sare si opriti focul.
Gata! Vedeti ce usor e ?:-??

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (37)

Merisor 1

22.11.2012, 09:26

Gata, m-ai convins
Asta vreau sa fac azi ca tare bine arata!
Si vasul!!!
N-am si eu vas din ala

T I M E A 1

22.11.2012, 11:27

Ce frumos e vasul!

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 12:43

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta