Dacă nu aveți timp să faceți o mâncare laborioasă, puteți găti repede niște paste delicioase, consistente și îmbietoare, cu ce aveți în frigider.
Din aceste ingrediente am făcut patru porții, dar pentru că erau foarte bune, le-am mâncat în doi...
Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.
Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.
Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert, se strecoară de apă și o jumătate din ele se pun în tava de ceramică unsă bine cu unt.
Peste farfalle se pune untul tăiat bucățele, telemeaua cubulețe și se acoperă cu celelalte farfalle. Deasupra se toarnă uniform ouăle bătute bine cu sare și apoi se ornează cu mozzarella răzuită, pentru a da un aspect frumos pastelor și pentru a le gratina.
Se dă tava la cuptor la foc potrivit și când farfallele sunt rumenite, se scot din cuptor și se servesc imediat.
1
Untul pus între cele două straturi de farfalle, ouăle și telemeaua vor păstra pastele întregi, fără să le terciuiască. Totuși, e bine să nu le rumeniți prea tare, ca să nu se usuce.
2
Dacă aveți posibilitatea, cumpărați lactatele de la producătorii particulari, pentru că sunt mai bune, mai onctuoase și mai proaspete.