Biscuiti venetieni

de ala_oancea in Dulciuri, 19 Oct 2009 | 3338 vizualizari

 

Reteta de la colega mea Dora. Este o reteta de biscuiti de pe o insula de langa Venetia, Bussola di Burano.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 60 gr unt
  • 2 linguri de apa
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mai mica
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti venetieni:

Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai groasa de aluat si decupati. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Daca se rumenesc prea tare isi pierd din aroma. Excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti venetieni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu nucsoara