E bun,tare bun,preferatul meu ,asa ca am facut nu m-am jucat....
Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus tuciul si la foc mediu l-am lasat sa fiarba,amestecand din cand in cand in el sa nu se lipeasca.L-am fiert pe parcursul a 2 zile,ca eu noaptea mai si dorm.....in total cred ca au fost 12-13 ore.Spre final cu vreo ora inainte sa sting focul am adaugat samburii de caise,curatati de pielita aia amaruie.L-am pus in borcane fierbinte,am incins bine cuptorul,apoi am stins focul si am bagat borcanele acolo.Mi-au iesit 35 de borcane din cele de 400 g.
1
rabdare,rabdare si iar rabdare....