Dulceata de gutui

de Oana in Dulceata / Gem, 12 Oct 2010 | 9194 vizualizari

 

O dulceata atat de aromata, cu gust de toamna :)

 

INGREDIENTE

  • 5 gutui mari
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie
  • o ceasca cu apa
  • coaja de la o portocala
  • cateva cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci pline, cu varf, cu gutui rase, se pun 1,5 kg de zahar.

Zaharul se pune pe foc cu cescuta de apa si se lasa la foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Se adauga cuisoarele, batoanele de scortisoara si coaja de portocala taiata fideluta subtire de tot. Se lasa cateva minute sa fiarba. Se scot apoi cuisoarele si scortisoara si se adauga gutuile stropite cu zeama de lamaie si miezul de la lamaie taiat cubulete mici. Se fierbe totul la foc mic, de preferat ntr-o oala cu pereti dubli. Gutuile mele au fost dulci si zemoase. Se testeaza o picatura de sirop pe farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca dulceata este gata si se opreste focul. Se pune fierbinte in borcane si se strang bine capacele. Se acopera cu un prosop gros si se lasa la racit, apoi se pun borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

cristinne 1

16.10.2010, 11:45

azi fac si eu;

cum pun la fiert borcanele?
nu am mai facut niciodata dulceata de gutui
umplu borcanele cu fulceata fierbinte? si le pun in apa rece si le dau la fiert in oala? sau cum?>

Panacris 1

11.10.2013, 16:56

Oana 1

12.10.2013, 13:32

Cristinne, eu nu fierb niciodata borcanele de dulceata. Doar pun dulceata fierbinte in borcane, le strang bine capacele si gata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de pepene galben